ДОСТ ще има структура в Шумен

13:54, 28 фев 16 / Политика 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Шумен ще има структура на партия ДОСТ, обяви бившият депутат от ДПС Айдоан Али, който сега е член на Инициативния комитет за учредяване на новата партия Местан – „Демократи за отговорност, свобода и толерантност”(ДОСТ).

„Това ще стане, когато стигнем до този етап. Вчера имахме заседание на инициативния комитет, до 10 април ще се проведе учредителна конференция, оттам нататък ще чакаме регистрацията на съда”, посочи Али.

По думите му, в Шуменско има много съмишленици и сипматизанти на новата все още неучредена партия. Досега Али провел поне 4 срещи в Шумен, но има и още хора, които чакат да се видят с него. На вчерашния форум имало двама представители от региона.

Разочарованието от ДПС е не само като от партия, която не защитава права и свободи и основни либерални ценности, а и като от партия, която има и олигархични зависимости

Според Али традиционните избиратели на ДПС отдавна търсят алтернативи и членуват в много различни партии. Той допълни, че започва един нов проект, който ще подкрепя реформите и ще се бори срещу корупцията.

Бъдещата партийна структура ще работи за преодоляване на основния проблем в Североизточния регион – безработицата. Според него от много места има информация, че местните функционери на ДПС възпрепятстват инвестиции в региона, за да държат хората в нищета и така да контролират вота.

„Да се надяваме, че ще променим поне отчасти порочната практика политическите партии в България да следват непочтени интереси”, допълни Али. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама