Приморско отбелязва Освобождението на България с множество инициативи

18:59, 29 фев 16 / Общество 25 149 Topnovini
1
С полагане на венци, викторини, рецитали, концерти и спортни състезания Приморско ще отбележи 138 години от Освобождението на България, съобщиха от местната Община.

Честването на Националния празник ще започне още утре (1 март) с празнични концерти на местни самодейни състави, които ще радват жителите и гостите на морската община. С концерта, който са подготвили в Ново Паничарево, освен Освобождението на България на 1 март ще отбележат и Деня на самодееца, както и 14 години от създаването на ДФФ „Паничарче". Концертната програма ще започне от 18:00 часа в читалището.

От 18:30 часа същия ден концертна програма ще изнесат и самодейците от село Веселие.

Честването на празника ще продължи на 2 март от 10:00 часа, когато възпитаниците на училище СОУ „Н. Вапцаров" в Приморско ще положат цветя на паметната плоча пред сградата на Общината. Преди това учениците ще се включат във викторина, рецитали и изложба в чест на Националния празник.

От 18:00 часа талантливи танцови и певчески групи на Китен пък ще представят своето творчество в местното читалище.

От 9:00 часа на 3 март в църквата „Св. св. Кирил и Методий" в Приморско ще бъде отслужен благодарствен молебен в памет на героите, дали живота си за свободата на България. Националните трибагреници също ще бъдат издигнати в чест на празника.

От 10:00 часа любителите на спорта ще имат възможността да се включат в състезание по тенис на маса, което ще се проведе в салона на училището в Приморско.

В края на деня, от 18.30 часа, пред сградата на Общината своето изкуство ще представят местни самодейни състави.

Концертна програма на площада в Ясна поляна ще започне от 10:00 часа, а след това с полагане на венци и цветя жителите на селото на Толстой ще отдадат почит на загиналите за свободата на България. По същото време във Веселие ще бъде изнесена празнична програма със стихотворения и рецитали на децата от детската градина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани