Десетки деца търсиха великденски яйца в центъра на Благоевград

19:20, 28 апр 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки деца се включиха в търсенето на великденски яйца в центъра на Благоевград. Около 100 символа на празника бяха грижливо скрити в градинката пред бившата градска баня в областния център на Пиринско.

Малчуганите обаче бързо откриха яйцата, като за всяко открито такова получаваха подаръци от организаторите на мероприятието - мол "Ларго", книжарница "Хермес" и общината. Мотото на инициативата беше "„На лов за великденски яйца”. Търсенето бе придружено от музикално-танцова програма, в която се включиха децата от танцово студио „Божана” и денс студио „Силвана".

За доброто настроение на гостите се погрижиха и малките певци Петя и Боби, които изпълниха площад "Македония'' с невероятните си изпълнения. Малчуганите от Обединено детско заведение "Синчец" изпълниха наричания за Великден, а за малките художници имаше още едно предизвикателство. Те трябваше да изрисуват най-голямото великденско яйце в Благоевград под ръководството на Лидия Обретенова от Обединен детски комплекс - Благоевград.

Днешното мероприятие бе и част от инициативата в помощ на Кристиян Гусиийски. Той е на 1 годинка и страда от Детска церебрална парализа. Необходимо му е лечение в китайска болница, като за целта трябват 30 000 лева. В центъра на града е поставена кутия за дарения, която ще е налице при всички събития от Пролетен фестивал на изкуствата – Благоевград 2016”.

Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на момченцето.

Ако и вие искате да помогнете можете да го направите на следните банкови сметки:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В  БАНКА ДСК :

BG93STSA93000023160852 – в лева / BG17STSA93000023160959 – в евро

BIC : STSABGSF - Титуляр : Кристиян Малинов Гусийски

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама