Във вторник може да е ясен кандидатът за президент на РБ, според Кунева

21:07, 29 юли 16 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева заяви по БНТ, че е възможно във вторник след изпълнителен съвет на РБ да се разбере кой ще бъде кандидатът за президент на блока.

Изборът ще бъде направен между седем кандидатури. Тва са лидерът на НПСД Корман Исмаилов., от БНД предлагат Огнян Герджиков и Димо Гяуров, БЗНС – ген. Съби Събев, бивш представител на България в НАТО, а предложението на  ДБГ е скулпторът проф. Велислав Минеков, издигнат от интелектуалци. Гражданският съвет пък е номинирал Гроздан Караджов и Трайчо Трайков

"Започват дискусии по определяне на кандидата, ще ги направим бързо, през обсъждане и изслушване. Идеята е да се проведат в спокоен, разумен тон", каза още Кунева, като допълни, че следва да се реши как да се проведе изслушването на кандидатите.

Тя каза още, че в трудни времена гласът на интелектуалеца е много важен, по повод надпартийните кандидатури на РБ, като не коментира тази на НПСД.

“Ние искаме да знаем за българското общество къде стои Реформаторският блок. Аз нямам никакво съмнение, че тук нашата здрава коалиционна култура с ГЕРБ ще бъде още веднъж потвърдена“, заяви лидерът на ДБГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама