Почистиха канализацията в кв. „Надежда“, била задръстена

07:24, 30 юли 16 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Канализационната мрежа на сливенския квартал „Надежда“ е почистена, като дейностите са реализирани през последните три седмици.

„През годините канализацията не е почиствана, беше сериозно задръстена и това създаваше много проблеми. Особено при поливни дъждове, улиците се превръщаха в море от фекалии, което беше предпоставка за разпространение на зарази. Освен това, поради липса на капаци на някои от шахтите, в канализацията влизаха камъни, пясък и мръсотия. Това беше най-спешният проблем и се радвам, че го решихме със съдействието на кмета на общината Стефан Радев и ВиК. Хората са много доволни“, каза кметският наместник Диана Дечева.

Вече е започнала поетапна подмяна на счупените капаци на шахтите и поставяне на нови. Друг сериозен проблем в квартала е недостатъчният брой на съдовете за смет. По документи трябва да са 35, а са налични само 19, като не всички са в добро състояние. „Крайно недостатъчни са, защото от тук излиза много боклук и това е проблем. За да предотвратим натрупване на смет, което е заплаха за здравето на хората не само в квартала, поетапно ще се извърши поставяне на съдове. Фирмата чисти редовно, включени са и хора от временната заетост“, каза Дечева.

Тя информира още, че със съдействието на общината и полицията е извършена организация за събиране на наемите от търговците на пазара за плодове и зеленчуци в „Надежда“.

„Досега наеми не са събирани, но вече не е така. Отначало беше по-трудно, но търговците свикнаха и нямаме проблем. Това са средства, които влизат в общинската хазна и за мен е много важно да се случва.  Хората трябва да разберат, че има правила и те трябва да се спазват. Трудно се работи в ромския квартал, но не е невъзможно и аз съм амбицирана на направя промени в „Надежда“. Трябва желание и работа“, каза в заключение Диана Дечева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама