Полицията: Водачът на Ауди-то е загубил контрол над колата /обновена/

10:34, 30 юли 16 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36-годишният водач на лекия автомобил Ауди, който причини катастрофата снощи край Кенана, е загубил контрол над волана на десен завой, навлязъл е в насрещното платно, където са се движили двете момичета, които загинаха на място. С лявата част на автомобила е ударил мотоциклета на девойките.

Фактите бяха огласени днес от полицията след като криминалистите са направили няколко часови огледи на местопроизшествието.   

Към момента водачът не е арестуван, бил е в РПУ-то, за да даде обяснения.

Оказва се, че двете загинали момичета не са имали предпазни каски, а на мотопеда им „Ямаха“ не е имало регистрационни табели. Мъжът на Ауди-то е карал с висока скорост возилото.

От полицейски източници научихме, че 2 минути преди да се разиграе кървавата касапница, Делян, който е водач на Ауди-то е направил рисково изпреварване. Този факт вече е установен по започналото разследване.

От прокуратурата съобщиха за Topnovini.bg, че днес ще бъде направен втори оглед на местопризшествието, на който ще присъства и автоексперт, за да определи скоростта, с която е каран автомобила. От пресцентъра на държавното обвинение обясниха, че вече е разпитана приятелката на Делян, която била до него в колата. Говорителят на Апелативната прокуратура Боряна Димитрова каза още, че предстоят следствени действия и назначаване на допълнителни експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама