„Уикилийкс“ има много интересни документи за Клинтън, предупреди Асандж

11:04, 30 юли 16 / Свят 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Уикилийкс“ разполага с още писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, до които са се добрали неизвестни хакери, заяви създателят на сайта Джулиан Асандж в интервю за Си Ен Ен.

Основателят на страницата за разследвания обяви още, че част от кореспонденцията се отнася до кандидатът за президент Хилъри Клинтън.

„Разполагаме с още материали свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асандж, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога „Уикилийкс“ смята да публикува този архив.

„Това, което се опитваме да направим като организация, защитаваща своите източници, е да създадем максимална недвусмисленост на нашите източници. Защото атаката е с харддрайв, закумен може би от И бей, може би от експерт, може би от активист, от щатски или политически такъв. Може би един ден всички тези източници ще излязат на светло, което ще бъде един интересен момент“, заяви той пред Си Ен Ен.

Създателят на „Уикилийкс“ също така отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и Републиканската партия в САЩ, са „уязвими като швейцарско сирене“, поради което кибератаки върху техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.

По-рано източници от Декомратическата партия съобщиха, че компютърна система, свързана с президентската кампания на Хилари Клинтън, е станала обект на хакерска атака.

Асандж обяви за пореден път, че „Уикилийкс“ няма никакво отношение към атаките срещу Партията на демократите, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама