Станишев: Печелим президентските, а на пролет и парламентарните избори

11:31, 30 юли 16 / Политика 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истинската битка на тези избори ще е БСП – ГЕРБ. А спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочните парламентарни избори догодина. Това каза лидерът на ПЕС и бивш шеф на БСП Сергей Станишев от Бузлуджа на Националния събор на партията.

Станишев се надява, както и друг път, съборът на Бузлуджа да обедини социалистите и „БСП-емоцията“ да завладее „сърцата на стотици хиляди българи“.

„И Европа, и България са изправени пред тежки изпитания. В това време единствено социалистите могат да поведат към промяна, която да даде нова надежда, лична сигурност и перспектива на обществото ни“, според лидера на европейските социалисти. По думите му, никой освен левите партии не може да направи това и в България, и в Европа.

„Убеден съм, че БСП може да излъчи кандидатури за президент и вицепрезидент, които да спечелят изборите, да бъдат гаранти за сигурността на страната, да водят балансирана външна политика със самочувствие и такт“, каза още Станишев.  По думите му БСП ще докаже, че президентската институция може да бъде близо до ежедневните проблеми на хората и да има ясни социални ангажименти.

Той припомни кампанята и резултатите от 2011 г., както и прогнозите, че БСП ще останат трети.  „Резултатът ни беше откраднат – в секциите, в комисиите. (Плевнелиев – 1 698 136, 52.58%; Калфин – 1 531 193, 47.42%; разлика от 167 000 гласа.) Но у сънародниците ни останаха думите на Ламбо: Идва нов ден за България! Нека го направим реалност.", заяви Станишев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама