АБВ ще подкрепи вота на недоверие само след лидерска среща с БСП

12:31, 29 сеп 16 / Политика 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ са съгласни да подкрепят инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството, но след лидерска среща. Вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова се закани, че започва консултации с опозиционните партии заради решението на кабинета да оттегли подкрепата си от Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Минути след това дойде и изявлението на Георги Първанов, който посочи, че отдавна критикува решенията на външния министър Даниел Митов и би подкрепил всякакъв вот на недоверие срещу него. 

Днес в кулоарите на Народното събрание те отново определиха като провал смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

Мариана Тодорова и цялата парламентарна група се е регистрирала за днешното парламентарно заседание, което обаче не постигна кворум и се провали. "Ние не бойкотираме заседанията и изпълняваме съвестно своите задължения", подчерта депутатката.

"Общуването трябвало да е на централно ниво. Не може на парадния вход да не желаят комуникация с нас, а на задния вход, когато е нужно, да искат да ни употребят и да искат подкрепа", коментира Мариана Тодорова поканата на БСП за искане вот на недоверие.

"Няма да дадем подписи, ако няма лидерска среща", включи се и Кирил Цочев. Двамата лидери трябвало да договорят общите си действия. Другото условие на АБВ е инициативата за тази среща да дойде от Корнелия Нинова. АБВ са на мнение, че темата заслужавала вот на недоверие, но нужни били коректни политически отношения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама