С филмова премиера, изложба и концерт продължава карнавалната програма в Шумен

13:03, 29 сеп 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С премиера на документалния филм „Черните кукери" на доц. д-р Венета Янкова и оператора Николай Николов продължава днес карнавалната програма в Шумен, съобщиха от общинската администрация. Лентата представя маскарадни игри и кукерски ритуали от село Веселиново.Прожекцията започва в 16.00 часа в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”.

По-късно в Художествената галерия ”Елена Карамихайлова” ще бъде представена колективна изложба на участниците в пленера “Плодородие 2016, село Салманово.” Пленерът се провежда традиционно през месец август с подкрепата на община Шумен. В изложбата са включени живописни платна, графики и пластики на Пламен  Петков, Мариана Петкова, Деян Евтимов, Валерий Желязков, Красимир Арсов и Ирина Василева.

Рекламното дефиле на ансамбъл “Мцвервали" от Грузия, ансамбъл „Тунечаци" от Чехия, на танцовия състав „Банат"от Румъния и на кукерска група „Арапи" от шуменския квартал “Макак” ще започне в 18 часа от ДКТ „Васил Друмев" и ще завърши с кратък концерт в Градска градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама