Руски дипломат: Москва не приема седемдневни примирия в Сирия

13:05, 29 сеп 16 / Свят 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Москва не приема седемдневни примирия в Сирия - тези периоди се използват от терористите, за да прегрупират своите сили. Това заяви днес зам. външният министър на Русия Сергей Рябков, предаде ТАСС.

"Предлагали сме неведнъж паузи от по 48 часа, но САЩ по известни само на тях причини са зациклили изцяло на искането за седемдневни паузи. Седемдневните паузи са време, достатъчно, за да вземат терористичните групировки необходимите мерки за попълване на запасите и прегрупиране на силите. Седемдневните периоди са неприемливи за нас", каза дипломатът.

САЩ фактически приканват терористите да използват оръжие срещу Русия, коментира той вчерашното изявление на говорителя на държавния секретар Джон Кърби, което нарече "емоционален срив" от страна на Вашингтон. Кърби каза, че руските военни от Сирия ще бъдат "изпращани вкъщи в чували за трупове", а войната в Сирия може да доведе, между другото, до екстремистки нападения срещу градове в Русия. 

Рябков направи връзка между тези изявления и "неготовността на администрацията на Обама да изпълни своя дял от договорките (. . .), неспособността на Вашингтон да осъществи уговореното". "Прозвучаха неприемливи заплахи, опити да бъдем поставени в положението на оправдаващи се, започнаха да звучат ултиматуми. САЩ всъщност наливат вода в мелницата на терористите, предоставят им нескрита подкрепа", подчерта той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама