Задържаха българин за трафик на иракчани в Унгария

13:14, 29 сеп 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 30-годишен български гражданин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

Бахтияр М., е задържан за осигуряване на участието му в производството по изпълнение на издадена против него Европейска заповед за арест от унгарските власти - съд в гр. Бекешчаба. Той се издирва за извършено от него престъпление - трафик на мигранти през държавната граница на Унгария.

На 19.08.2016 г. Бахтияр М. и още две лица оказали помощ на 7 души иракски граждани в това, че без разрешение и по неразрешен начин в нарушаване на законовите разпоредби на Унгария и с използване на моторни превозни средства да преминат сухопътната румъно-унгарска граница в района на Домбедьхаз и без да имат документи, да влязат на територията на Унгария.

Съдът прие за основателно искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо издирваното лице. Ограничителната мярка е до разглеждане на делото по екстрадиране и предаване на искащата държава.

Определението подлежи на обжалване пред АС Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама