Русенец се размина с пробация за неплатени данъци за над 7 500 лв.

15:29, 29 сеп 16 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж извършил данъчно престъпление, като недекларирал получени доходи като физическо лице, е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе.

Емил М. се призна за виновен и е осъден за това, че през периода 30.04.2009 – 30.04.2011г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – 7 557 лева – данък върху доходите на физическите лица, като не подал Годишна данъчна декларация по ЗДДФЛ за 2008г., 2009г. и 2010г.

Годишната данъчна декларация се подава до 30 април на годината, от местните физически лица за придобитите през предходната година доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, припомнят по този повод магистратите.

Все пак до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихвите.

Наложено му е наказание пробация с пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа и глоба в размер на 150 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама