Меглена Кунева: Образователно-индустриален борд започва да работи в Пловдив

15:50, 29 сеп 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователно-индустриален борд, който да насърчава и съдейства за успешните партньорства между училища и работодатели, беше официално създаден днес в Пловдив по време на конференция "Инвестиции в образованието за бизнеса в Пловдив". Споразумението за неговото учредяване подписаха вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, кметът на града инж. Иван Тотев, управителят на клъстер "Тракия икономическа зона" Пламен Панчев и икономистът от неправителствената организация „Индъстри уоч“  Георги Стоев.

Това е пилотен проект с амбиции моделът да бъде пренесен и в други области на страната. Бордът ще подпомага разработването на иновативни ефективни практики на сътрудничество между училищата и работодателите за преодоляване на недостига на умения на секторно ниво, заяви министър Кунева.

По думите й професионалните гимназии се нуждаят от по-добра материална база, от квалифицирани учители в съвременни бизнес условия и от стипендии и общежития за учениците. Меглена Кунева беше категорична, че доброто професионално образование е възможен път за успешна професионална и житейска реализация и затова е необходима среда, която да привлече към него родители и ученици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама