Близо 1000 специалисти ще търси „Тракия икономическа зона” през следващите 2 години

15:55, 29 сеп 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Тракия икономическа зона", която е една от най-големите и бързо растящи индустриални зони в страната и в която има повече от 120 предприятия, в следващите 2 години ще има нужда от над 1000 инженери, химици, софтуерни специалисти плюс още 2000 средни специалисти с висока квалификация.

Това каза вицепремиерът и министър Меглена Кунева по време на конференция "Инвестиции в образованието за бизнеса в Пловдив".

В същото време в област Пловдив има развита мрежа от професионални гимназии – 83, с над 10 000 ученици. Важно е да събудим интереса на децата към специалности като „Производство на сладкарски изделия“, „Промишлена електроника“, „Технология на полимерите“, „Мехатроника“, „Технология на машиностроенето“, „Кетъринг“, „Ресторантьор“, „Земеделско стопанство“, „Мебелно производство“, „Автомобилна мехатроника“ и други, каквито кадри се търсят в зоната, каза още министърът.

Пловдив, освен традиционните работещи индустрии – машиностроене, хранителна промишленост, селско стопанство, козметика и химия, в момента привлича нови

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама