Учреди се Обществен съвет по култура и образование към кмета на Община Търговище

08:26, 30 окт 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществен съвет по култура, образование и НПО бе създаден в Търговище. Той ще функционира към кмета на общината д-р Дарин Димитров и ще подпомага експертно дейността му в хуманитарната област. 

По покана на д-р Димитров членове на Обществения съвет са писателката Неда Антонова, журналистът Евтим Петков, председателят на ПК „Възраждане“ Савин Савов, директорите на Кукления театър Ивайло Марков и  на Първо ОУ „Христо Ботев“ Димитър Алексиев, историкът Тоня Любенова, художникът Румен Райнов, Светла Сивчева от "Асоциация НАЯ“, председателят на Общинския съюз на пенсионерите Веселка Бахнева.

На срещата присъстваха още секретарят на Общината Христалина Халачева, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Рая Матева, директорът на дирекцията Косьо Костов, експерти в сферата на културата в общинската администрация.

Кметът представи подготвен вариант за регламент, с който да бъде обявен конкурса за текст за химн на Община Търговище, поради липсата на такъв към момента. Химнът е един от символите на Общината, регламентиран в Наредбата за нейната символика и трябва да е неразделна част от тържествения й церемониал. 

Членовете на Обществения съвет поеха ангажимент да разгледат предложения от кмета вариант за регламент и да  дадат  предложения по текста му.

Обсъдено бе на следващи заседания на съвета да разискват темите за нова визия на търговищкия пролетен панаир, идеята за издигане паметник на Левски в Търговище, концепцията за туризъм, предложения за гост-изпълнители на  Нова година. 

Членовете на Обществения съвет повдигнаха въпрос за недобрата координация между културните институции при подаване на събития за културния календар на Община Търговище. За приемане на възможните решения на  следващото заседание ще бъдат поканени да присъстват директорът на Художествената галерия „Никола Маринов“ Цончо Денев и на Регионалния исторически музей Магдалена Жечева.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама