„Берое” победи „Монтана” с нов треньор

09:36, 30 окт 16 / Спорт 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският „Берое” победи „Монтана” с 2:1 в тринадесетия кръг на Първа професионална лига. Първият гол бе дело на Атанас Зехиров, а вторият на Жуниор Мапуку. За гостите се разписа бившият играч на старозагорци Стивън Петков.

Новият старши треньор Ферарио Спасов заложи на състава подобен на този, с който „Берое“ започна в предишния мач. Вместо контузилият се Емил Гъргоров обаче започна Георги Божилов. А вместо Борислав Цонев в титулярния състав влезе Радослав Кирилов.

"Зелено-белите" доминираха през първата част на двубоя. Атанас Зехиров откри резултата  в 27-ата минута след пряк свободен удар на 20-ина метра фронтално от вратата.

След почивката гостите от „Монтана” изравниха с гол на Стивън Петков в 53-ата минута на двубоя.

В 73-ата минута Жуниор Мапуку не сгреши и изпрати топката в мрежата на гостите за 2:1.

В следващият кръг, на 2 ноември, сряда, от 17:30 часа „Берое“ гостува на „Локомотив 1926“ (Пловдив).

„ Труден мач. „Монтана“ е отбор, срещу когото се играе доста трудно. Радващо е че след доста срещи, в които не успяхме да спечелим, днес се връщаме на победния ход. Това е най-важното”, коментира след срещата Радослав Кирилов. По думите му следващия мач с „Локомотив” също ще бъде труден. „Трябва да излезем мобилизирано, да играем умно и може да се поздравим с успех”, каза още футболистът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама