Комисия ще разгледа три предложения за "Почетен гражданин на Плевен"

11:12, 30 окт 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисия към общинския съвет в Плевен  ще разгледа три предложения за връчване на званието "почетен гражданин", съобщи председателят на общинския съвет Мартин Митев. Заседанието ще се проведе на 4 ноември /петък/ от 15,00 часа в заседателната зала на Община Плевен.

 Предложенията са за Анелия Дечева - диригент на Общински хор „Гена Димитрова”, проф. Радко Радев - началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ – Плевен и Ваня Делийска - диригент на хорова формация „Звъника” при Центъра за работа с деца.

 Съгласно чл.10, ал.2 от Наредба №11 председател на комисията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Плевен“ е председателят на общинския съвет. Членове на комисията са общо 22-ма съветника. Комисията се свиква два пъти в годината  и взима решение с гласовете на повече от половината от присъстващите.

Предложенията могат да се правят целогодишно, като бъдат публикувани на сайта на Общинския съвет. Писмените предложения за одобрените  почетни граждани ще бъдат внесени за гласуване на следващата сесия на общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама