Тече ремонт на затвора в Бобов дол

11:00, 30 сеп 18 / Общество 25 427 Topnovini
1

Прави се саниране и цялостен ремонт на затвора в Бобов дол. За рехабилитацията правосъдното министерство е отпуснало 1,117 млн. лв. Ремонтите по никакъв начин не нарушават вътрешния ред и режима по изтърпяване на наказанията за осъдените.

Ремонтира се покривът, санира се триетажният комплекс с около 6 000 кв. метра жилищна площ - столовата на партера, киносалонът, килиите, където около 500 мъже изтърпяват присъда. Дограмата е сменена преди години. Проверява се състоянието на електрическата инсталация, ремонтират се тоалетните, банята.

Ремонтът, какъвто не е правен последните години, трябва да приключи до три месеца. Изпълнител е софийска фирма по закона за обществените поръчки.

В затвора има параклис „Св.Георги“, стенописите вътре са зографисани от един от затворниците, ремонтът в храма също се прави от лишени от свобода мъже. Към щатното разпределение е предвиден и половин щат за свещеник - редовно тук се правят служби по повод големите християнски празници, каза началникът на комплекса Александър Апостолов пред БНР.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани