Минути след позицията си Нова се опитва да изтрие следите от скандала

16:19, 28 сеп 18 25 3109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Минути след като от Нова телевизия излязоха с официален коментар за скандала с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, от медийната група се опитват да изтрият всякакво съдържание, свързано със случая.

Така например, материалът "Нападнаха и биха журналиста Димитър Върбанов" излиза в търсачката на Google като линк към два от сайтовете на медийната група - корпоративно-новинарският сайт на Нова телевизия и сайтът DarikNews.

В момента обаче новината е изтрита от сайта на Нова и макар да е достъпна в другия сайт на компанията - вероятно до минути ще бъде изтрита и оттам.

Към момента на написването на материала, видеото от новинарската емисия, в която продължава да се твърди, че Върбанов е бит още е налично в платформата на Нова Броудкастинг Груп vbox7:

Новината за "пребития" репортер продължава да стои и в официалната фейсбуук страница на Новините на Нова, но при кликане върху линка няма достъп до вече изтритата новина.

Любопитен факт е, че Team Member на новинарската страница е разследващият репортер Марин Николов, чийто разследвания също не се приемат еднозначно и срещу когото са отправяни жалби до комисията по журналистическа етика.

Следващите часове ще покажат дали Нова Броудкастинг Груп целенасочено се опитва да заличи съдържанието, което разказва за спорния казус със служителя на "Господари на ефира".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Nikolov 18:47, 06 окт 18

Колеги, пише Ви Марин Николов от Нова Тв, този за когото пишете тук в края на текста. Нека кажа няколко неща да се знаят, ако някой се съмнява...

1. Не подкрепям никакъв театър, който изкривява истината в разследващата журналистика, защото излага всички ни, обезсмисля професията и убива доверието в нея.

2. Ако една телевизия бъде подведена волно или неволно от чужда продукция да излъчи неистина, най-логично е да изтрие НАЙ-ЦЕЛЕНАСОЧЕНО излъченото от публичното пространство. Особено след като на всеослушание е признала, че информацията е невярна. Иначе ще продължи да подвежда.
https://topnovini.bg/novini/807431-nova-televiziya-izleze-s-pozitsiya-otnosno-razkritiyata-za-jurnalista-dimitar-varbanov

3. Има ли журналистическо разследване под слънцето, което да се приема еднозначно от всеки?

4. Смятате ли, че сте обективни, когато кажете, че срещу някого е имало жалби, а не добавите докъде са стигнали тези жалби? Пишете, че срещу мои разследвания има жалби до комисията по журналистическа етика, но не и, че след отговорите ми по адрес на обвиненията в тях, комисията не ги е приела за основателни и не е видяла нарушения на журналистическата етика.

Нищо лично, колеги, но споменавате името ми...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама