Голям ремонт на улица "Пробуда" в град Елена

10:55, 29 ное 18 25 3761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна голям ремонт и реконструкция на част от ул. „Пробуда“ в балканския град, която води до филиала на Спешна помощ, Медицинския център, хосписа  и кабинетите на повечето лични лекари. Средствата за строително-ремонтните работи в размер на 200 000 лв. са отпуснати по Постановление на Министерския съвет от декември миналата година. Община Елена участва с 40 000 лв. – целева субсидия от бюджета й.

Реконструкцията и ремонтните дейности  включват уширение на пътното платно, което ще стане двулентово, изграждане на подпорни стени от горната и долната страна на пътя, направа на тротоари, каквито досега не е имало на улицата. В двата й края ще бъдат поставени повдигнати пешеходни пътеки.

Във връзка с ремонта на улицата, която ще бъде и асфалтирана, се подменя от ВиК централният водопровод за града, който минава в тази част на „Пробуда“.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев издаде заповед, с която до 17:00 часа на 20.12.2018 г. се въвежда временна организация и безопасност на движението за ул. „Пробуда“. Забранява се движението на моторни превозни средства и хора в двете посоки на улицата. Определен е обходен маршрут за МПС по ул. „Иван Момчилов“ и ул. „Паисий Хилендарски“.

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 4
1 Калоянис 07:29, 01 дек 18

Е това е .... добре че имаме Бойко защото ако бяха комунистите нямаше да има нито един ремонт

2 Калоянис 07:29, 01 дек 18

Браво на Бойко! Мисли и за красиви градове като Елена! Е това е

3 Калоянис 08:53, 02 дек 18

Нека да ремонтират града! Това е хубав град и си заслужава! Където има кметове на ГЕРБ всичко е наред като цяло ...

4 Калоянис 08:53, 02 дек 18

Дилян Млъзев е гербаджийски кмет и това го прави честен и добър човек - както са всички кметове на партията! Благодарение на това Елена ще е добре като град

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама