Росен Желязков запозна Манфред Вебер с позицията на България по пакета "Мобилност"

07:50, 09 яну 19 / Политика 25 654 Topnovini
1

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков запозна председателя на групата на Европейската народна партия и водещ кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер с българската позиция по законодателните предложения от пакета "Мобилност". На срещата присъства и българският евродепутат Андрей Ковачев.

Желязков поиска съдействие от групата на ЕНП в Европейския парламент по нашите искания по пакета. По време на разговора той още веднъж очерта съществените за България и останалите подкрепящи ни държави теми - връщането на водача и превозното средство на 4 седмици, както и неприлагане на директивата за командироване спрямо транспортните операции в рамките на двустранните превози в ЕС.

Росен Желязков информира Вебер, че българското правителство и премиера Бойко Борисов категорично подкрепят предстоящия протест на международните превозвачи в четвъртък в Брюксел.

Българските превозвачи заминават днес за протеста в Брюксел. Очаква се в четвъртък 600 души да изразят недоволството си към промените в европейските правила за превозите. В протеста се очаква да се включи Росен Желязков, както и български евродепутати.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани