Петър Курумбашев: Трябва ни коалиция срещу пакета "Мобилност"

10:30, 14 яну 19 / Политика 25 466 Topnovini
1

Спечелихме малка междинна битка, заяви евродепутатът от БСП – Петър Курумбашев за гласуването на пакет "Мобилност" в Европарламента миналата седмица пред bTV.

Трябва да направим коалиция от държави единомишленици срещу плана "Макрон” и срещу Пътния алианс (в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция), посочи още Курумбашев.

„Оттук нататък не само да гледаме какво прави т.нар. Пътен алианс, а да се обединим с държавите, които не са съгласни с промените предложени в проекта "Мобилност", като Полша, Румъния и др.“, каза евродепутатът. Той посочи още, че и държави от периферията са на нашата позиция.

По думите му в четвъртък ще се реши дали тази тема влиза в пленарна зала. „Навреме бяха писмата на президента и премиера до Антонио Таяни да се отложи гласуването за следващия европарламен”, отбеляза още евродепутатът.

Петър Курумбашев съобщи, че в БСП предстои да се направят номинации за водач на листата за евродепутати и уточни, че от февруари ще стартира реденото на листите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани