Организират интерактивна игра по случай Трети март в Добрич

19:00, 18 фев 19 / Общество 25 337 Topnovini
1

За Трети март деца и възрастни в Добрич тръгват по маршрута "Търси се България" чрез интерактивна игра, съобщи заместник-кметът Емилия Баева за събитието от програмата за националния празник, цитирана от БГНЕС.

Образователното занимание е създадено от културните институции и ученици в иновативното училище "Райко Цончев" в общината.

Отборите от съученици, приятели или семейства ще търсят чрез приложение в мобилния си телефон символни места по маршрута в Добрич - исторически забележителности и личности от Възраждането и Освобождението, поясни културологът Надежда Иванова от Регионалния исторически музей.

Намерете корабното оръдие, изложено в музея в градския парк, участвало в битка край нос Калиакра през 1791 г., и предположете колко може да тежи" е една от 14-те задачи, които трябва да бъдат решени по време на пътешествието.

"Търси се България" отвежда и в градинката пред храма "Свети Георги" със заръката да бъде направена снимка на кобилица, изобразена като елемент от възрожденската архитектура. Пътешествениците ще трябва да открият и най-старото издание на Вазовия роман "Под игото".

Стартът на играта ще бъде даден на 20 февруари, а отборът-победител, дал най-много верни отговори за най-кратко време, ще бъде обявен на 28 февруари.

Общината ще награди най-любопитните пътешественици с екскурзия до Кайнарджа, където е подписан първият договор между Русия и Османската империя през 1774 г. след Екатерининската война, съобщават създателите на играта.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани