МВР с последни подробности за убийството в Ботевград

13:07, 20 мар 19 / Крими 25 612 Topnovini
1

Полицията откри мъртъв мъжа, който вчера в Ботевград уби съпругата си на улицата. Убийството беше извършено посред бял ден в близост до шивашкото ателие, в което 37-годишната Камелия Минева работела. След възникнал скандал съпругът ѝ я пробол с нож, след което избягал с автомобил.

Около 17:30 ч. вчера в полицията е подаден сигнал за жена в безпомощно състояние на ул. „Васил Левски“ в Ботевград. Пристигналият на място екип на Спешна помощ обаче само констатирал смъртта на 37-годишната Камелия Минева. Жена е била убита с три прободни удара с нож на излизане от шивашкото ателие, в което работела, съобщиха на брифинг МВР и прокуратурата.

Извършителят на убийството е 42-годишният ѝ съпруг Любомир Аяров, а най-вероятният мотив е ревност. Впоследствие мъжът избягал с кола, а в града започна акция по издирването му.

По информация на директора на МВР в София-област ст.к. Николай Спасов е установено, че мъжът притежава две законни ловни пушки, купени през 2017 г. По тази причина в акцията по издирването са били включени и барети, въпреки че по думите на Спасов всички адреси, на които може да се укрива Аяров, са били претърсени веднага.

Около 02:00 ч. след полунощ полицията го открила мъртъв в дома му с огнестрелна рана в главата. По първоначална информация мъжът се е самоубил минути след убийството още около 18:00 ч.

По информация на Спасов, вратата на семейния апартамент била заключена и първоначално вътре бил пуснат робот с камера, който открил мъжа.

В апартамента е бил открит още ножът, с който е била убита Камелия Минева. Семейството има две деца.

Няма данни преди да са подавани сигнали за заплахи - нито от съпругата, нито от нейни роднини. Имало данни обаче, че съпругът имал намерение да подаде молба за развод.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 242 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.