Какво трябва да знаем за храната, преди да я сложим на трапезата?

10:24, 26 апр 19 / Общество 25 206 Topnovini
1
Каква храна ще сложим на великденската трапеза и лъжат ли ни с измислени промоции и лошо качество? Темата коментира Богомил Николов от Асоциация ''Активни потребители''.
 
Той предупреди за наличието на замърсители в зелените салати и пресния лук. И препоръча да ги мием много старателно преди консумация и по възможност – да ги накисваме във вода за известно време.

''Не е нормално козунакът да има срок на годност около 2-3 месеца. Набухването се постига с добавка на вещества, които не бива да консумираме'', каза той пред Нова телевизия.

Трябва да отделяме повече време за измиването на краставиците, а беленето им е въпрос на вкус и по желание.

Николов каза още, че ако купуваме храна директно от стопаните, е добре да ги познаваме и винаги да имаме едно наум.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани