Фотографка си прави селфита с емблематични личности от миналото

08:20, 02 май 19 / Любопитно 25 267 Topnovini
1

Има известни личности от миналото, до които всеки би искал да се докосне. 26-годишната унгарска фотографка Флора Борси открива уникален начин да се върне във времето и да успее да се "докосне" до историята. Тя създава серия от ефектни селфита с някои от най-известните лица на 20-ти век.

Това не е първата атрактивна проява на фотографката от Будапеща. Тя е известна с колекцията си автопортрети „Animeyed“, в която се слива с различни животни, със снимките си на обикновени хора и със сбъдването на мечтите на имигрантите, поставяйки ги в днешен Ню Йорк чрез Photoshop. Чрез последната си провокация Флора решава да разкрие всички възможности на абсолютния съвременен феномен – селфито. Самата селфи концепция трудно би могла да се обясни на живелите в началото на 20-ти век, но проектът е наистина интересен.

Фотографката перфектно пресъздава духа на всяка снимка и модните тенденции на времето. Тя изглежда спокойна редом до Махатма Ганди, лудува с Одри Хепбърн, опитва се да намери перфектния ъгъл за безупречно селфи с Мерилин Монро и още, и още.

Вижте какво споделя Флора за процеса на осъществяване на своя проект, както и самите фотоси, тук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани