От задната седалка на „Тойота“, не можеш да впечатлиш „Фолксваген“, та ако ще и Бойко да те вози

10:42, 06 окт 19 / Политика 25 18397 Шрифт:
Ивайло Митков Автор: Ивайло Митков

Със сигурност за габровските стандарти да стигнеш до задната седалка на премиерската Тойота си е голямата работа! Още по-голямата работа в собствените си очи е всяка година на карнавала на хумора и сатирата в Габрово да се облечеш в кожено манто, тъмни очила и с две пушкала в ръцете да покажеш на цяло село че, и ти си страшен като батко.

В София пък точно обратното? Пред чужденците се правиш на юпи и припкаш с раничка на гърба, остроумничиш на премиерското килимче, а по уж значимите икономически форуми провеждаш основната си дейност - надуване на балони за единица време.

Шизофренично поведение, което в крайна сметка завърши с пълно фиаско.

Г-н вицепремиер, вие превърнахте втората позиция в изпълнителната власт в кръжок по приложна икономика за гимназисти.

Защо не започнете направо да обикаляте училищата и да провеждате открити уроци заедно с веселия и щастлив от провала Росен Плевнелиев!

Може да поканите и лицето арх. Станиславов, който представлява Българския автомобилен клъстър, а междувременно с Мирослав Боршош ошушкаха НДК през ремонта за Председателството през 2018 г., когато Вие угодно си затворихте очите, за да не нарушите омертата.

Всъщност, много ще Ви отива, заедно с веселия президент и крадливия архитект да направите мозъчен тръст за преговори с ключови инвеститори и да предлагате услугите си и на други държави, които искат да се закопаят.

Може и Малина Крумова да поканите, за да плашите жените, ако в делегациите има и такива. Надяваме се, че не сте били в този състав и по време на преговорите с „Фолксваген“ и в типичен за Вас стил да сте им говорили с драматично назидателния си подход на даскал.

Последната Ви реч, на откриването на кампанията на г-жа Фандъкова беше абсолютно доказателство за това. Една леко укорителна философка логорея, която показа, че освен приказки друго няма какво да осмисли вицепремиерската Ви позиция. Дори на столичната кметицата и се налага да взима в пъти повече и по-отговорни управленски решения. Мислителю, Вие сте си объркалили позицията!

Вие не трябва да сте вицепремиер по икономически въпроси, а по философските и заедно с целия си екип от сътрудници да тръгнете по села и паланки и да проповядвате нищо неправеното, като новата епикурейска философия на ГЕРБ.

В политически план, когато ни проглушихте ушите с призива за работа х 3, промяна и други много близки до първите болшевишки послания, точно в този момент вие решихте да не изневерявате на себе си! Дано си давате сметка, че този завод можеше да е много сериозен двигател за икономиката ни и стъпало към следващ такъв, а новината за неговото откриване две седмици преди изборите - значително повече гласове!

За това мислителю си имаме български поговорки, преди да се обърнем към древногръцките - “На чужд гръб и сто тояги са малко”.

Г-н Дончев, прав сте, че само глупакът упорства в грешките си! Но може би не си давате смекта, че вашето упорство продължава вече десет години! Във властта се влиза, за да дадете нещо от опита си на обществото, а не да се учите на негов гръб и за негова сметка!

Време е, подобно на мъдреците и философите да се оттеглите достойно в пещера или манастир и там да си общувате със самия себе си, за да сме спокойни, че поне на никому няма да навредите!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама