Важното за теб: Цветелина Стефанова- Вивиан беше с мисия тук

10:00, 12 мар 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 15483 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Следващият ни гост в поредицата „Важното за теб с Ники Кънчев“ е Цветелина Стефанова, майката на малката Вивиан, която изгуби борбата за живота си, в края на миналата година.

За жестоките уроци на живота, за поуките от трагедиите, които преживяваме и това намираш ли начин да продължиш вижте във видеото:

 

 

„Знам на какво ме научи Вивиан – какво е любовта и как едно дете в буквален смисъл е по-силно от самите родители. Тя показа не само на мен и на нашето семейство, близки и приятели, а показа на цяла България как трябва да се борим и никога да не се отказваме. Вивиан се бори до последно с всички сили. Никой не очакваше такъв развой“, разказва майката.

Как разбрахте за болестта?

„Беше 10 август 2018 година, когато тя започна да повишава температура от порядъка на 37,5 до 38,2. Първоначално при лекарските прегледи нямаше никакви симптоми, но след направени кръвни изследвания се установи, че има повишаване на някои от показателите, но понеже тя доста активно плуваше лекарите казаха, че това е уринална инфекция. 3 дни приемахме предписаните лекарства, докато дойде денят – 15 август, когато тя усети рязка болка в корема, при което ние отидохме веднага в Пирогов, където се събраха всички доктори и веднага им стана ясно за какво става дума след като напипаха образуванието. След ехограф и скенер се установи страшната диагноза“, каза Цвети.

По думите й лекарите са направили всичко по силите си, но може би фактът, че тя е била с отстранен бъбрек и слезка, е била причината да стигнат до този край.

Макар 6-годишна  Вивиан много добре е издържала операциите и нито веднъж не е казала, че я боли или че няма да се бори и иска да се откаже. Нейните думи бяха: „Мамо и с това ще се преборя, и това ще издържа, няма да рева“ и продължаваше напред с гордо вдигната глава“.

 

Снимка: Ники Кънчев

Цвети няма обеснение за загубата на дъщеря си.

Вивиан обедини не само цял квартал като „Надежда“ , тя показа, че едно дете може да обедини цяла България.

Цвети заяви, че след като са тръгнали по този път не са си мислели нищо за фатален край. 

„За мен тя е най-доброто дете“, казва майка й Цвети.

„Тя беше доста активна в детската градина, повече командваше, отколкото слушаше, но много обичаше детските песнички и стихчета“, добавя тя.

Снимка: Ники Кънчев

С какви думи я изпрати?

„Аз до последно не исках да си помислям, че това нещо се случи и до последно се надявах, въпреки че около 6 часа тя не беше адекватна и контактна, след което, когато я взеха да я интубират вече не ме допуснаха при нея. Нямах възможност да й кажа каквото и да било.

Ако Вивиан се беше преборила със сигурност щеше да успее в плуването, както и в народните танци, тъй като това я влечеше“, споделя майка й Цветелина.

Много пъти съм си мислела какво щеше да стане ако бяхме получили одобрението от Германия и бяхме отишли да се лекуваме там, но никой не знае как щяха да се развият обстоятелствата. Но определено лечението показваше само един прекрасен край, а не това, което се случи.

Как намира сили да продължи?

„Още има моменти, в които не мога да се събера. Все още не съм започнала работа. Доста дълго време ми трябваше, за да разбера, че явно тя е била с мисия тук“, разказва Цветелина Стефанова.

Какви са съветите на Виви?

„Да се борим, тя никога не се отказа, дори и чакайки резултати от дадени изследвания и скенери, тя казваше: „Мамо, сега ще видиш най-хубавия резултат“, спомня си Цвети.

Средствата, които са събрани за Вивиан са били 370 000 лв. От тях 20  000 са ползвани за Виви, а след като е починала майка и е разпределила останалите 350 000 лв. между четири дечица.

Снимка: Ники Кънчев

„Надявам се те да успеят да се преборят. Не исках да се включа в много кампании с малки суми пари, а гледах да са спешни случаи, за които единственото, което е необходимо са пари“, каза Цветелина Стефанова.

Важното за Цветелина Стефанова е да изпълни единтвената мечта на Вивиан да има братче или сестриче. „Надявам се да успея да й го дам! Каквото е писано, това ще стане!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама