Въоръжен мъж държи 20 заложници в автобус в Украйна

17:32, 21 юли 20 / Свят 25 2412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжен мъж държи за заложници 20 души в автобус в украинския град Луцк. От местната полиция съобщават, че мъжът има в себе си експлозиви и оръжие, пише АФП.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски написа в „Телеграм”, че за момента ситуацията е под контрол.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков спешно отлетя до украинския град.

Според шефа на полицията Юрий Крошко нападателят за момента демонстрира недоволството си от системата. Все още се правят опити за неговото идентифициране. Полицията води преговори и се опитва да ограничи гражданския достъп до центъра на града.

Нападателят е публикувал своите искания в Туитър, пишат украинските медии, цитирани от БТА. В аудиозапис с неговата снимка той се обявява срещу управлението в страната и настоява за промяна в съдилищата, министерстават, прокуратурата, пармамента и църквата. Видеото с неговите искания бе публикувано и в Youtube и изтрито минути, след като се появи в мрежата.

Според ръководителя на Националната полиция в региона името на нападателя е Максим Кривош, пише РИА Новости, цитирани от БГНЕС. Той е осъждан за редица тежки престъпления като грабеж, измама, изнудване, незаконно притежание и продажба на огнестрелно оръжие и взривни вещества.

Заложниците са задържани в автобуса вече 7 часа. Представители на органите на реда са помолили 44-годишният Кривош да донесат вода и храна за хората в превозното средство, но той е отказал. Между 10 и 20 души са хората в автобуса. На мястото са се чули престрелки, но униформените казват, че няма ранени.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама