Съдът даде „зелена светлина“ на партията на Васил Божков

17:19, 05 фев 21 / Политика 25 2169 Шрифт:
Василена Йорданова

Съдът реши да регистрира партия „Българско лято“ на обвиняемия хазартен бос Васил Божков. По този начин партията получава „зелена светлина“ за участие в предстоящите парламентарни избори.

В съдебна зала стана ясно, че учредителното събрание е проведено по скайп и прокуратурата пледира, че липсват годни доказателства, че описаните учредители в действителност са присъствали на събранието. Прокурорът възрази още, че много ЕГН-та да задрасквани и коригирани. Поискана беше техническа експертиза, която да установи дали се е провело такова онлайн събрание, предаде БНТ. 

Божков ще участва в изборите „при всички положения“

Адвокат Еленков отговори, че конференцията е заснета, а видеоматериалът е приложен на флаш памет към документите по делото. Отбеляза още, че учредителите са представили нотариално заверени декларации.

Снимка: ПП Българско лято

Според прокуратурата емблемата на партията наподобява тази на Българския монетен двор, както и на енергийна напитка.

Събраните подписи на учредители на партията са над 3200, при изисквани по закон 2500.Съдът отхвърли искането на прокуратурата за експертизи на онлайн заседанието и на запазения знак. Прие обаче, че трябва да се извърши проверка през ГРАО на списъка на учредителите. Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВКС.

Малко след обявявяането на съдебното решение от партията се заканиха, че следващата им стъпка е участие на паралментарните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама