Кьовеши отхвърли окончателно четирима европрокурори от България

21:18, 07 апр 21 / Общество 25 1282 Шрифт:
Биляна Иванова

Колегията на Европейската прокуратурата отхвърли окончателно четири от българските кандидатури за европейски делегирани прокурори. Трима са приети, а оценката на кандидатурите на други трима продължава, обявиха от офиса на Европейската прокуратура.

Назначените са Димитър Беличев (Окръжна прокуратура Пловдив), Бойко Калфин (Окръжна прокуратура Кюстендил) и Светлана Шопова-Колева (Софийска градска прокуратура). Имената на отхвърлените не са посочени. 

По същото време са приети кандидатурите на двама прокурори от Хърватия и двама от Чехия. Единствените неприети са българските кандидати, съобщи Mediapool.bg

Гешев не вижда проблем в забележките на Кьовеши

Само преди 20 дни европейският главен прокурор Лаура Кьовеши обясни на членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет какви забележки има към българските магистрати, предложени за европейски делегирани прокурори. Прокурорската колегия се председателства от главния прокурор Иван Гешев. Лаура Кьовеши съобщи, че в Европейската прокуратура е създадена работна група за разглеждане на всички документи, изпратени от България. Преди това Прокурорската колегия изрази недоумението си какво повече би могла да иска Кьовеши от техните избраници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама