Ще произвеждат морски дарове в лаборатория

18:45, 14 сеп 21 / Любопитно 25 2324 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-голямата европейска група за производство на замразени храни, британската корпорация „Nomad Foods“, обяви, че в сътрудничество с американската компания „Blue Nail“ ще развива производство на морски дарове, които ще се отглеждат от клетки в лаборатории.

Целта на компанията е да се отговори на нарастващото търсене, но също така и на многобройните изисквания за запазване на дългосрочната устойчивост на естествените местообитания на рибите, съобщава „Ройтерс“.

Двете компании ще си сътрудничат при проучване на пазара и запознаването с потребителските навици и ще се опитат да преценят какво е необходимо, за да получат одобрение от регулаторните органи за своите продукти, но също така ще проучат нови бизнес и производствени възможности за европейския пазар.

Европа е най-големият вносител на морски дарове в света“, се казва в доклад на Европейския съюз за „синята икономика“, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама