Първият в света хотел на „Warner Bros“ отвори врати в Абу Даби

20:05, 12 ное 21 / Любопитно 25 1787 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„The WB Abu Dhabi“, единственият хотел на „Warner Bros“, отвори врати в ОАЕ, съобщава „The National“. В четвъртък хотелът на остров Яс беше домакин на екстравагантно откриване с Бъгс Бъни, Дафи Дък, Батмобил и др.

Елегантният петзвезден хотел е изпълнен с мотиви от филми и телевизионни предавания на „Warner Bros“. Сред тях са „Хари Потър“, „Западен свят“, „Супермен“, „Магьосникът от Оз“, „Looney Tunes“ и много други.

Прочутият фонтан от началните надписи на „Приятели“ се намира пред входа на хотела и посреща посетителите още с пристигането им. Той бе осветен за първи път в четвъртък.

Памела Лифорд, ръководител на глобалните марки и преживявания на „Warner Media“, каза на гостите, че всеки, който се настани, ще си припомни широтата и дълбочината на героите на „Warner Bros“ през годините. „От Батман до Бъгс Бъни, от Казабланка до Моника, Рейчъл, Фийби, Джоуи, Рос и Чандлър, как бихте могли да забравите? „Warner Bros“ продължава да е известен с невероятните си разкази, а нашите герои вдъхновяват и разсмиват хората, разплакваме ги и разказваме красиви истории и, както би казал Тед Ласо, ние също така караме хората да вярват“, отбеляза тя. 

Гостите, които се настаняват в хотела, могат да се насладят на уникални забавления, включително високи дигитални колони във фоайето, които показват въртящо се съдържание, създадено от „Warner Bros“. Както и музей със спираловидно стълбище, пълен със сценарии, филмов реквизит, снимки от кастинги и други, подбрани от почти 100-годишните архиви на студиото. Интерактивният роял във фоайето е реплика на самосвирещия роял в „Западен свят“, а скулптура на купчина багаж на главния вход показва куфари, принадлежащи на заветните герои на „Warner Bros“ Туити, Жената чудо и Брус Уейн.

Както се очаква, хотелът има много предложения и за децата, включително детски клуб, снабден с киносалон с миниатюрни шезлонги, чадъри и екран в стил кино на открито. Децата могат също така да се обадят на любимите си герои от Looney Tunes от стаите си и да чакат Бъгс Бъни или Дафи Дък да им донесат мляко и бисквитки.

Част от колекцията Curio на Hilton, всички стаи на шестетажния хотел са тематични, като гостите могат да спят в стаи The Vault, в които има рядко срещани сувенири. Стаи Script to Screen, в които са показани известни филми и телевизионни предавания през годините, или апартаменти Artist Confidential, в които са представени таланти зад и пред камерите.

Всяка стая е изпълнена с още сувенири от „Warner Bros“ с рамкирани страници от сценарии на филми. Сред тях са „Великият Гетсби“, „Роди се звезда“, класически афиши и плакати от предавания и филми, както и комикси.

Хотелът с 257 стаи се намира само на няколко крачки от „Warner Bros World Abu Dhabi“, а гостите, отседнали в хотела, получават безплатни билети за тематичния парк. На покрива на хотела има искрящ басейн с шезлонги във водата, от който се открива 360º гледка към острова, Арабския залив и целия град. Има също така СПА център, фитнес център и семеен басейн, в който се намира бар „The Matinee“.

Темата на „Warner Bros“ продължава и в заведенията за хранене на хотела. Има целодневен ресторант „Sidekicks“, който е с цветен декор и произведения на изкуството от класическите американски анимационни филми от 60-те години „Wacky Races“ и „Yogi Bea“. На долния етаж във фоайето „The Director's Club“ е шикозен стекхаус, който предлага добра възможност за вечеря, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама