Златният ансамбъл се сбогува с публиката с грандиозен бенефис

08:24, 17 дек 21 / Спорт 25 2479 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Ансамбълът на България каза „сбогом“ на художествената гимнастика с уникалния бенефис СънСимона Дянкова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се сбогуваха с родната публика по олимпийски в зала Арена Армеец“.
 

Президентът на Република България Румен Радев изпрати цветя, а вицепрезидентът Илияна Йотова присъства в залата. Кметът на София Йорданка Фандъкова също изпрати цветя. Спектакълът „Сън“ е дело на Калоян Лалев-Кайо.

Снимка: БГНЕС

Шоуто започна с красиво светлинно шоу, а музикалното оформление беше българска музика, изпълнена на живо. Всички заедно се появиха на килима, след което последваха български народни песни, изпълнени от победителката в „Гласът на България“ Петя Панева.

Всяка една гимнастичка пък беше представена с видео визитка, в която освен тях участваха Илиана Раева, Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Първа на килима излезе Невяна Владинова, а след нея и Катрин Тасева. Последваха чудесни изпълнения на всяка една от ансамбъла - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова. Изпълнение имаше и от Теодора Александрова, която беше част от този ансамбъл, а Елена Бинева се включи онлайн. Тя от две години се занимава с мода и в момента е в Хонконг.

„Арена Армеец“ беше почти пълна, а зрителите аплодираха на крака гимнастичките, техните треньорки и президентът на БФХГ Илиана Раева. Бяха представени всички от щаба на отбора - от ръководители, съдии до лекари, физиотерапевти и хореографи, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Спектакълът „Сън“ завърши с предаване на щафета на следващия ансамбъл, с който в момента се подготвят 11 момичета.

Перфектният завършек на кариерата

„Това беше перфектният завършек на нашата кариера, няма смисъл да размисляме. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надявам да се е получило добре и да се е харесало на всички в залата. Винаги сме вярвали по един или друг начин, дори и да е изглеждало много невъзможно, дори да сме се проваляли, винаги сме вярвали и може би тази вяра ни помогна да стигнем до най-високото стъпало и разбира се, този колектив, който изградихме“, каза след спектакъла капитанът Симона Дянкова. Според нея, тайната на успеха е, че те са останали земни, истински и не са се главозамаяли от успехите.

Лаура Траатс също участва в шоуто, въпреки че преди около две седмици претърпя операция на врата в швейцарска клиника. Наистина емоциите са невероятни. За тези пет години ние изградихме нещо наистина вълшебно и тези емоции нямаше как да не ни залеят в този ден... Всяка една от нас ще тръгне по своя път, всяка е решила нещо различно, не всичко всъщност са готови с това решение, но да - някои от нас ще останат в художествената гимнастика, точно защото това е нашата страст и е нещо, което ни кара да се чувстваме най-щастливи, каза грацията.

Стефани Кирякова благодари на Илиана Раева, която прочете пред публиката емоционален пост на гимнастичката, публикуван в социалните мрежи. Не очаквах г-жа Раева да го направи наистина. Снощи се чух с нея, просто да ги поговорим, тя беше видяла това, което бях качила в социалните мрежи и днес, когато се приготвяхме за последното си изпълнение, просто чух, че тя го чете... за мен това е голяма чест, защото това са думи, които наистина написах от дъното на душата си и не мога да повярвам, че тя в малкото време, което имаше да каже нещо, избра да каже точно това. Много й благодаря и благодаря на тези момичета до мен, защото без тях нямаше да бъда това, което съм, заяви Кирякова.

Тепърва ще осъзнаваме това, което постигнахме, но вече сме осъзнали, че сме олимпийски шампионки. Това, което направихме тази вечер, беше нашият последен танц, нашето последно излизане на килима и беше доста по-емоционално от олимпийските игри. Искаме да благодарим на всички хора, които работеха с нас, тези емоции вече ще ни липсват, каза Мадлен Радуканова.

Това шоу ще остане дълбоко в сърцата ни и може би точно тази емоция не знам дали ще може да се повтори, защото ние преди всяко изиграване настръхвахме и когато виждахме всички тези хора да ни стават на крака. Все пак това ни липсваше на олимпийските игри, а в момента го изпитахме. Бих казала, че емоциите се доближават до тези от спечелването на олимпийския медал, добави Ерика Зафирова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама