Путин като… Лорд Волдемор

15:50, 02 мар 22 25 1639 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Графит във връзка с войната в Украйна се появи на стена в полския град Познан. Руският президент Владимир Путин е нарисуван като Лорд Волдемор от поредицата „Хари Потър“ на английската писателка Джоан Роулинг. Графитът е създаден от артист с псевдоним KAWU.

„Украйна няма да се предаде!“: За унищожителната война от първо лице…

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лорд Волдемор е злодей от поредицата книги и филми за Хари Потър и е олицетворение на най-голямото зло. Той е могъщ магьосник, който се стреми да осигури безсмъртието си и да подчини света на мъгълите (хората с немагически способности) на магьосниците. Волдемор и неговите последователи не се поколебават да убиват хладнокръвно или да измъчват мъгълите. Магьосникът е толкова ужасен, че никой не смее да произнесе името му, пише bTV. 

Пленени руснаци: „Излъгаха ни, че отиваме на военно учение“

Този сюжет звучи познато на фона на случващото се в момента в Украйна, а въплъщението на злото за полския художник е руският президент. Именно затова той прави тази аналогия в своя графит.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама