Янев оглави антикорупционната комисия в НС, Костадинов - тази за българите в чужбина

15:43, 27 окт 22 / Политика 25 2375 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ ще председателства 6 парламентарни комисии. „Продължаваме промяната“, ДПС, БСП и „Възраждане“ по 3, а „Демократична България“ и „Български възход“ – по една. Това е актуалното, но не и окончателно разпределение на комисиите в 48-то Народно събрание. Три комисии все още нямат избран председател, а депутатите могат да започнат работа едва след като постигнат съгласие за тях.

Кой какво получава?

ГЕРБ ще председателства комисиите по енергетика, външна политика, отбрана, образование и взаимодействие с гражданското общество.

Председателството на комисията за контрол над службите за сигурност ще се извършва на ротационен принцип, като пръв начело застава Даниел Митов от ГЕРБ.

„Продължаваме промяната“ е начело в комисиите по здравеопазване, електронно управление и по въпросите на Европейския съюз. 

ДПС взимат екологията, бюджета и вътрешна сигурност.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов застава начело на комисията за българите в чужбина. Партията взима още комисиите по регионална политика и по туризъм.

БСП оглавява комисиите по труд и социалната политика, транспорт и култура и медии.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев оглави антикорупционната парламентарна комисия, а „Демократична България“ председателства комисията по икономическа политика и иновации.

5 комисии засега са без председател

Така народните представители гласуваха съставите на 20 от 25-те редовни парламентарни комисии. Вчера комисиите се увеличиха с една, след като предложението на ГЕРБ за разделянето на правна комисия и създаването на нова Комисия по конституционни въпроси бе прието. Тъй като тази промяна трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник, двете нови комисии ще се съставят на по-късен етап, пише Offnews.bg.

За следващо заседание остава гласуването на шефовете на комисиите по земеделието, младежта и спорта и вероизповеданията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама