Григор Димитров отстъпи на световния №1

16:12, 03 ное 22 / Спорт 25 2419 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Мастърс 1000 в Париж в зала и така завърши сезона с 26 победи и 22 поражения.

Той отстъпи на водача в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания с 1:6, 3:6 след 72 минути игра.

Григор не успя да намери отговор на играта на съперника и загуби първите четири гейма в срещата. Хасковлията най-сетне взе подаването си за 1:4. В седмия гейм 31-годишният Димитров сервираше за оставане в сета. Той поведе с 40:0, но Алкарас спечели следващите пет разигравания, а с това и сета след 27 минути игра, предаде БНР. 

В началото на следващата част Григор стигна до първата си точка за пробив, но 19-годишният испанец я отрази с ас и после взе подаването си за 1:0. В следващия Алкарас направи брейк и след това затвърди за 3:0. После Димитров спечели сервис гейма си и така прекъсна негативната серия от пет поредни загубени. Веднага след това той поведе с 40:15 при подаване на съперника и го проби след бекхенд в аут на ибериеца. Гришо изравни за 3:3, като взе сервиса си на 30. После българинът отново получи две поредни точки за нов брейк, но Алкарас ги отрази и взе гейма. За съжаление тийнейджърът веднага след това проби и после сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол и ликува, след като ретурът на Димитров излезе в аут.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама