Плевен купува електробуси за индустриалната зона на града

14:30, 04 юли 19 / Общество 25 242 Topnovini
1

Общинският съвет /ОбС/ в Плевен даде съгласие общината да кандидатства с проект за нови електробуси, като плановете са те да обслужват предимно линии в индустриалната зона на града. Това заяви Мартин Митев - председател на ОбС в Плевен, предаде БТА.

Проектът цели да се намали замърсяването на атмосферния въздух в най-големия град в Северозападния район, да се намали шумът и да се пести енергия. Финансирането се очаква да стане по ОП "Околна среда 2014-2020 г." като проектът предвижда Плевен да получи 15 млн. лв. за 14 електробуса, зарядни станции и обслужваща техника, уточни Митев.

"Имаме сигнали от представители на бизнеса в индустриалната зона на града, че нямат удобен градски транспорт. За тези маршрути не се явяват кандидати при обявени търгове. От години има проблем, който се надяваме да решим с проекта", коментира Митев.

Той посочи, че с новите електробуси ще бъдат подобрени и транспортни връзки между отделни квартали на Плевен. Митев допълни, че ОбС е приел второ решение, с което пряко възлага тази обществена услуга за превоз на пътници на общинската фирма "Тролейбусен транспорт".

Очаква се до края на годината проектът да бъде одобрен и с неговото изпълнение Плевен да въведе 100 процента екологичен градски транспорт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани