Мащабна полицейска операция в Силистренска област; четирима са задържани, двама са издирени

10:35, 24 юни 23 / Регионални новини 25 637 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мащабна специализирана полицейска операция се проведе за времето от 00:00 часа до 24:00 часа на 23 юни на територията на ОДМВР-Силистра. В нея се включиха служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско управление – Русе. Активните полицейски действия бяха насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

В хода на операцията са извършени проверки на 851 лица и 728 моторни превозни средства. Проконтролирани са 5 търговски обекта, 5 питейни заведения, 6 автокъщи и автоморги, 2 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Издирени са 2 лица, обявени за общодържавно издирване. От контролните органи са съставени 93 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са също  11 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

Разкрити са 6 престъпления и са образувани 3 досъдебни производства. За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани четирима извършители на престъпления.

В Дуловско е установен 45-годишен, измамил жители на село Правда. С обещанието да им осигури транспорт на дървесина той авансово взимал от хората суми от 50 лв. до 90 лв., с което им причинил имотна вреда.

Жена на 36 години и възрастен мъж са задържани в полицейския арест в Силистра за престъпление, свързано с наркотици. В момент на сделка жената била засечена с 1 грам хероин, а за да осуети полицейската проверка неин близък изхвърлил през прозореца наркотично растение, което тя отглеждала в дома си.

В Тутракан полицейски служители са установили и задържали лице, съпричастно към престъпление, извършено на територията на област Сливен.

В рамките на операцията е разкрит 29-годишен, откраднал акумулатор, установен е непълнолетен, повредил вендинг машина и е засечен водач, управлявал МПС с чужди регистрационни табели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама