Концерт „Джайма – цигуларката, която пее“

16:10, 21 авг 23 / Регионални новини 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Концерт „Джайма – цигуларката, която пее“

Българо-френската певица, цигуларка и актриса Емануела Калчева – Джайма с участието на Група за песни и танци “Ветренки” подарява на силистренци и гостите на града ни концерт за лятното настроение и отдих. Събитието ще се проведе на 22 август /вторник/ 2023 г. от 19.00 часа на Южна крепостна стена. Организатор е Народно читалище „Димитър Благоев-1930“, село Ветрен със съдействието на Община Силистра.

Емануела Калчева - ДЖАЙМА започва да учи цигулка още на 5 години. Завършила е Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство “Кръстьо Сарафов” в София и специализира музикален театър в Париж. Следват няколко години на артистични срещи и промени. Участва в многобройни фестивали и концерти във Франция и чужбина. Първият си албум със собствени композиции издава през 2008. Следват още три албума. След близо тридесет години в Париж, по време на пандемията, тя се премества в Кайро, където започва да преподава музика в едно от международните училища.

В концерта на 22 август 2023 г. ще участва с Групата за песни и танци “Ветренки”, с която я свързва дългогодишно артистично партньорство и приятелство. Съвместно с тях и Градски духов оркестър - Силистра само преди няколко години е заснет видеоклипът на авторската ѝ песен “Mon village” (Моето село), посветена на село Ветрен.

Заповядайте на 22 август /вторник/ от 19.00 ч. на Южна крепостна стена, град Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама