Отново смесени българо-румънски екипи на полицията по пътищата в областта

09:10, 19 юни 23 / Регионални новини 25 423 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в районите на Силистра и Кълъраш.  Редовно дежурство с румънските си колеги на отсрещния бряг на река Дунав пое автоконтрольор Георги Курдов, а в екип със силистренски пътни полицаи контролира движението в областта полицай Рошка Козмин.

Смесените екипи ще работят по предварително съгласуван график предимно през почивните дни на летните месеци, когато трафикът на чуждестранни туристи е най-интензивен, обясни началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра главен инспектор Радостин Върбанов.

В нашата област дейността им ще бъде съсредоточена предимно по път I-7 Силистра – Шумен и II-71 Силистра – Добрич, откъдето минават маршрутите за морските ни курорти и движението на румънски туристи е засилено. Днес на Граничния контролно-пропускателен пункт той проведе работна среща с румънския си колега Михай Маджаро, на която обсъдиха въпроси, свързани със съвместната дейност. Двамата се обединиха около позицията, че досегашният им позитивен опит е добра основа за бъдещо ползотворно сътрудничество.

Работата на екипите ще бъде насочена предимно към спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, контрол върху техническо състояние на автомобилите и валидност на  документите за ползване им. Командированите служители ще оказват съдействие на местните най-вече при работата със свои сънародници.

Съвместната контролна дейност е основана на подписаните на 28 юни 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама