Питбул разкъса пинчер в столичен квартал

19:26, 04 сеп 19 / Общество 25 1441 Topnovini
1

Питбул смъртоносно нахапа пинчер. Инцидентът стана причина цял софийски квартал да се обедини в желанието си кучето да бъде отнето, а стопаните да бъдат санкционирани, съобщи Нова телевизия.

Стопанинът на пинчерите Роби и Томи ги извел на разходка следобед. Томи бил на каишка, докато Роби - не.

"Питбулът се е показал обез повод и намордник ", каза Нина Николова. Нина не е пряк свидетел, баща ѝ разказал какво се е случило. Костадинка Миладинова обаче била на мястото на инцидента. Видяла, че питбулът е без повод и намордник.

14-годишно момиче е било нападнато от питбул в столичния квартал "Горна баня"

"Чухме звуци, нещо, че има напрежение. Когато стигнахме дотам, аз видях мъжа, просто беше се навел, вдигна и мина покрай мен, държеше кучето и кръвта капеше по него", каза още свидетелят на инцидента Костадинка Миладинова. Веднага познала питбула. Преди три години нападнал и нейното куче.

Сигнали за агресивното куче са подавани, а след поредния инцидент -  и потърпевши, и живеещи в квартала се притесняват от питбула. Те правят подписка, с която искат стопаните да бъдат глобени, а кучето да им бъде отнето. "Не съм против породата, против такива стопани съм", каза още Николова.

Питбул се нахвърли върху 11-годишно момиче в Хасковско

Междувременно, на Роби вече е направена аутопсия. Смъртта е настъпила по мъчителен начин. Белезите са предизвикани от ухапване от куче.

Такива агресивни  животни трябва да са с повод и намордник. През юли на първо четене бяха приети промени, според които се забранява разхождането без повод и намордник на кучета над 5 килограма. За нарушителите глобата е 300 лв., а за извеждането на агресивни кучета без повод и намордник - 1000 лв.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани