Военен курсант спаси жена, пострадала в катастрофа

15:00, 18 дек 19 / Общество 25 1351 Topnovini

Курсант сержант Иван Станоев от Националния военен университет “Васил Левски“(НВУ) във Велико Търново е спасил катастрофирала жена., съобщиха от Министерство на отбраната.

На 15 декември, пътувайки с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, той забелязал, че колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд. Сержант Станоев спрял и оказал помощ на изпадналата в шок млада жена. Пострадалата била със счупена ръка. Курсантът успял да я обездвижи и се обадил на Бърза помощ. Забелязал, че от предния капак на автомобила излиза пушек и помогнал на жената да излезе, минути преди колата да бъде обхваната от пламъци. Веднага след това грабнал пожарогасителя от  своя автомобил и започнал да гаси. 

Сержант Станоев изчакал пристигането на екипа на „Спешна помощ“, след което продължил пътуването си. 

Постъпката на курсанта станала известна едва преди ден, след като  пострадалата Анастасия Бойчева е изпратила благодарствено писмо до началника на НВУ полковник Иван Маламов. „Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, се казва в писмото.

Сержант Иван Станоев е на 21 г. Роден е в с. Микрево, община Сандански. В момента е трети курс. Обучава се по военна специализация „Мотопехотни войски”. За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани