Протестиращи отново се събират пред Столична община срещу Фандъкова

08:50, 22 окт 18 25 3976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В столицата днес ще се проведе и още един протест - срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова. Акцията "Фандъкова, излез от дупката! Веднага!" ще е пред сградата на Столична община на ул. "Московска 33".

"Площад Славейков, Граф Игнатиев, Седмочисленици, а сега жълтите павета от градинката пред Университета и засипване на историческата дупка зад паметника на Стамболов! Фандъкова, върви си!", пишат организаторите на протеста срещу некачествените ремонти в столицата.

От Столична община обясниха, че градинката „Кристал“ няма да се запълва с пръст, каквито публикации се появиха, тъй като е паметник на градинското и парково изкуство. "Оформилият се във времето релеф с денивелация на терена е част от нейния характерен облик, който се запазва и с проекта за реновиране", обясни столичният градоначалник.

Преди две седмици отново се състоя протест, в който участваха около 200 души. С освиркания и викове те поисаха оставката на столичния кмет заради некачествените ремонти.

Изълнението на проекта за обновяване на "Граф Игнатиев" започна преди пет месеца, а парите за осъществяването му възлизат на над 20 млн. лв без ДДС и са усвоени по европейска програма. Изпълнител на ремонта е фирма "Джи Пи Груп". Тя трябва да приключи с ремонта до началото на месец май 2019 г. или за 300 дни, както е записано в договора. Всеки ден забавяне ще струва на изпълнителя по 240 000 лв.

В проекта за обновяване на "Граф Игнатиев" попада и градинката пред храма "Свети Седмочисленици". Положената настилка стана повод за подигравателни статуси в социалните мрежи. Архитектът на проекта защити новата визия и заяви, че пред галерия в немския град Мюнхен има същата настилка.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Калоянис 10:29, 22 окт 18

Не ви ли омръзнаха тези платени протести?! Има работа за целия китайски народ в София, няма ли да се хванете да поработите нещо смислено, а само с надници от протести ще живеете?!

2 Калоянис 10:30, 22 окт 18

Само ми кажете кой от тези протестанти е направил изобщо нещо за София?!?!?!?!?! Нека да си кажат имената, поименно. Жълтопаважарни мекерета такива!

3 Калоянис 14:55, 22 окт 18

Платени протести от страна на БСП!!! Защо бесепарите присъстват и са близко до всеки протест?! ИСКАТ ДА НАСАДЯТ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО гражданско недоволство и да свалят правителството, а протестиращите са едни мързеливци, които се изхранват с парите от протестите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама