„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ разказва за какво е благодарен на България водещият

16:00, 01 дек 18 / Любопитно 25 1016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В утрешния си епизод „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ ще пренесе зрителите на пазара в Катания, за да покаже най-пресните меса, пикантните колбаси и местни сирена на Сицилия. След като многократно се е губил из малките му улички като дете, сега мястото се е любимо за кулинаря, задади голямото разнообразие от сушени плодове, ядки, сладки и всякакви традиционни изкушения.

Лео ще сподели със зрителите първите си спомени от Катания – когато е бил на 5 години е бил впечатлен от сицилиански марионетни кукли, петте сестри и тримата братя на майка му, както и неповторимите вкусове на храната. Местният търговец Салваторе ще направи специална селекция сирена и колбаси, ще препоръча хубаво вино за една истинска италианска фиеста на сетивата. Отлежало пекорино, прясна рикота с маслинов зехтин, свежо пекорино с шам фъстък, пикантен салам, домашни брускети със зехтин, сицилиански маслини и сушени домати са сред най-предпочитаните от клиентите.

Как се пие кафето в Италия, как се консумират екзотичните плодове на Сицилия, кои сирена са най-подходящи за паста, салата и брускети? С какво шокира итарианската street food туристите, каква е причината Лео Бианки да напусне родината си и за какво е благодарен на България става ясно на 2 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама